Spektakularna i zadnja utrka sezone MotoGp 2017.

Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana

Žestoke borbe u Španjolskoj

Danas je vožena zadnja u nizu utrka MotoGp natjecanja. Prvi sa starta krenuo je Marc Marquez, vozač Honda Repsol Teama. Već u prvim krugovima vožnje u vodstvo utrke prešao je Johann Zarco, vozač Monster Yamaha Tech 3’s  Teama. Borbe su se vodile za prvo mjesto sve dok svjetski prvak MM93 nije izletio sa staze. Kako je riječ o jako dobrom i spretnom vozaču, uspio se održati na motociklu čak i kroz šljunčanu podlogu i vratio se na stazu iza svog rivala Andree Dovizioso (Ducati Team) na peto mjesto.

Šifrirane poruke Ducati Teama

Na četvrtom i petom mjestu vozili su se vozači Ducati Teama Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso. Kako je Dovi bio ozbiljan kandidat za titulu, vodstvo teama smatralo je da da ga Lorenzo mora propustiti ispred sebe. Više puta slali su mu šifriranu poruku koja je naređivala propuštanje. Lorenzo se oglušio i vozio svoju utrku sve dok nije pao. Nedugo nakon njega pao je i Dovi. Njegovim padom definitivno je potvrđen naslov prvaka MM93, ali i osiguran podij bez obzira na izlijetanje.

Moje osobno mišljenje je da u temu treba biti podrške, ali ipak je to sport u kojem svaki vozač vozi za sebe. Konkretno; vezano za današnju utrku- Lorenzo je jednostavno bio brži, a i da je propustio kolegu, to ne bi utjecalo na poredak prvenstva. Da je Dovi bio bolji tjekom sezone, MM ne bi bodovno pobjegao ovolikom prednošću.

Dani Pedrosa zasjao

Marquezovim izlijetanjem Dani Pedrosa, vozač Honda Repsol Teama dospio je na drugu poziciju. Bilo je pitanje vremena kada će probuditi se stari Dani kakvog smo nekad gledali i napasti prvoplasiranog Francuza Zarca. U samom finalu utrke imali smo priliku gledati Dania kako izvlači najbolje iz svoje Honde i dolazi do svoje pobjede.

Marc Marquez danas je četvrti put u klasi MotoGp postao svjetski prvak i najmlađi je kojem je to pošlo za rukom. Također, uzevši u obzir dvije titule koje nisu iz kraljevske klase, ovo je njegova šesta. Ljudi ga neminovno uspoređuju s uspješnim Rossiem kojem je želja osvojiti desetu u karijeri. Rossi je danas vozio na sedmom mjestu, ali je padom obojice Ducatievih vozača na cilj došao peti. U ukupnom poretku prvenstva je također peti. Ispred njega su Dani Pedrosa, Maverick Viñales, Andrea Dovizioso i naravno Marc Marquez.

Slijedi nam dugi zimski san, čekanje prvih testova i sezone 2018. Do tada ćemo pregledavati stare utrke i raspravljati o greškama naših omiljenih teamova i vozača.

Čestitke velikom/malom prvaku!

Fotografije su preuzete s interneta.

Za Oktanski sindrom: Mira Bjelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *