Magda- tuner, detailer, autoHolik

Tomislav Magda Magdalenić privukao je svojom autoholičarskom pričom našu pozornost, pa smo je odlučili podijeliti s vama.

U limarskoj radionici uz oca od malih nogu

Magdin otac bio je autolimar. Junak naše priče u radionicu se kao mali dječak često uvlačio, gledao automobile, radove na njima, pa počeo i sa šegrtskim poslovima. Fasciniralo ga je to što otac od razbijenog automobila (kakav dođe), napravi izgled gotovo novog (kakav od njega odlazi). Kako nije bilo smisla da radi nešto kompliciranije, Magda se uhvatio krpe. Brisao je i polirao novi lim koji bi automobili dobijali. Sedmogodišnji dječak pokazao je sklonost poslovnom duhu već tada. Iako je obrisao automobil ranije, ponovio je to pred vlasnikom, koji je došao po svoj auto, znajući da će time dobiti kakvu šaku novčića. Ljudima je to bilo simpatično i rado su nagrađivali Magdu. Kako je odrastao, sve je bilo jasnije da neće očevim stopama, ali i da se neće previše odmaknuti. Sve više mu se sviđalo čišćenje automobila. Dodaje da je očev auto prao svakodnevno, pa je jedno vrijeme otac stavio zabranu na pranje svog auta.

 

Screenshot_485

Sjećanja na djetinjstvo kroz automobile

Već u to vrijeme Magdin dotjecaj s različitim automobilima bila je svakodnevna pojava. Utrčavao je u radionicu da vidi je li dan rezerviran za sportski, obiteljski, Honda, BMW, Ford, Škoda ili kakav auto. Iz sjećanja izdvaja crvenu CRX Hondu 1992. godine. Dakako, kao i svaki dječak, imao je i on autiće za igranje. Čuva ih i danas.

 

Magda

Automobili u Magdinom vlasništvu

Prvi automobil kupio je svojim novcem. Razbijeni Ford Sierra 1991.godište s 1,6 litrenim benzinskim motorom. Nabavio je sve dijelove i s ocem ga složio. Odmah mu je izmijenio izgled tako što je branike, kvake i retrovizore obojao u boju auta. Zatim su došle felge od 16“, par spoilera sa Sierre Cosworth, bolja muzika… Ovako uređenog Forda vozio je 1,5godinu. Počeo je zarađivati nešto više novca i odlučio prodati Sierru i kupiti Opel Tigru 1996.godište 1,6 16v, mali sportski auto predviđen za prave frajere i mangupski stil. Na nju je odmah stavio druge gewinde, izmijenio svjetla, kompletno lakirao, muziku, Remus auspuh namjestio da odmah kod paljenja puca… Tigra je na kraju nastradala u prometnoj nezgodi. Očekivalo bi se da se radilo o vrtoglavoj brzini, ali nije. Pri svega 30 km/h odvraćena pozornost s prometa mobitelom koštala je Magdu. Naletio je na automobil ispred sebe koji je nenadano kočio. Dodao je da je na istom mjestu 8 godina kasnije na sličan način doživio još jednu prometnu nezgodu u Chevrolet Lacettiu. Ovog puta je pogled umjesto na promet usmjerio na djevojku na pješačkoj stazi.

Odmah zatim kupuje drugi auto, Audi A4 Tigrinog godišta s 1,8 litrenim benzinskim motorom i puno dodatne opreme. Ovaj automobil zadržao je 2,5 godine. Na njemu je također radio preinake, a spomenuo kraće opruge i još par detalja. Pružio mu je dosta zadovoljstva tijekom vožnje, a prodao ga zbog svog avanturističkog duha i sklonosti ka mijenjanju automobila.

Nakon ovog automobila, u Magdinu garažu stiže prvi BMW 528, ozbiljna limuzina u riijetko dobro uščuvanom stanju 1999og godišta sa 200ks. Sve na njemu je bilo originalno, kako je i ostalo godinu dana, koliko se zadržao kod njega. Kaže promjena u odnosu na automobile koje je vozio ranije je bila velika, od udobnosti do luksuznosti, no Magda je za sebe želio coupe. Obišao je cijelu Hrvatsku, pogledao 5,6 auta, ni jedan nije zadovoljio njegove kriterije. U međuvremenu kroz njegove ruke prošli su upravljači mnogih auta (Seat Ibiza, Ford Fiesta, Chevrolet Lacetti, Fiat Stilo, Opel Corsa…) i nisu se predugo zadržavali. Sasvim slučajno nailazi na traženi auto, BMW 318is 1997. godište kod dugogodišnjeg vlasnika, u originalnom stanju i s puno opreme. Kako je riječ o automobilu atraktivnog izgleda, bio je odlična baza za tuning koji je kasnije uslijedio. Na njemu je Magda izmijenio branike, pragove, difuzor, gewinde, kočione čeljusti, auspuh,  felge, svjetla, led osvjetljenje, tapecirao upravljač, folijom zatamnio stakla i dodao trobojni detalj na poklopcu motora u Auto folije – WRAPP 3M u Zagrebu kod gospodina Gordana Hržića. Istakao je veliko zadovoljstvo suradnjom s  Auto folije – WRAPP 3M za koje daje toplu preporuku (a i ja sam se osobno uvjerila u odličnu kvalitetu izvedbe njihovih radova).

Čovjek bi pomislio da će se ovako uređenim autom Magda zadovoljiti i duže ga zadržati, ali on je poželio BMW e46 coupe i stavio 318 u oglasnik. Kupac s dobrom ponudom se pojavio prije nego traženi e46, te ga je prodao. Kako nije našao željeni automobil, kupio je BMW e46 u limuzinskoj verziji kojeg vozi i sada. Ukoliko znate da netko prodaje coupe crveni u dobrom stanju, svakako se javite Magdi, on u nadi da će ga naći već kupuje dijelove za preradu.

 

Magda

BMW, automobil rezerviran za bogataške sinove i partnere sponzoruša?

Nisam mogla ne upitati Magdu jesu li istinite tvrdnje o BMWu kao automobilu kojeg kupuju bogataški sinovi, kojeg je skupo održavati i koji masovno privlači sponzoruše. Demantirao me je u sve tri tvrdnje. Rekao je da je sin autolimara s niskom mirovinom kakvu (nažalost) ima većina hrvatskih građana, pa ne spada u bogataške sinove, a vozi BMWe. Kaže uz redovno održavanje i servisiranje ispravnost im je garantirana i ne iziskuju puno veća ulaganja nego automobili bilo kojeg drugog proizvođača. Potvrdio je i da je u svojim ranijim automobilima ljubio (neću iskoristiti izraz koji je on upotrijebio) isti broj djevojaka kao i u BMWima kasnije i da šarmer ili jesi ili nisi, bez obzira u koji znak na upravljaču gledaš dok voziš.

 

Magda

Magda car detailing

Već sam spomenula da je Magda svoj poslovni put počeo određivati u djetinjstvu. Nastavio je tako što je sa svega 14 godina radio honorarno u jednoj autopraonici tijekom ljeta kao ispomoć. Kada je završio srednju školu i dobio konobarski posao, kod kuće je uvijek u slobodno vrijeme uređivao automobile, makar je imao dobru plaću. Prije 5 godina prestao je raditi kao konobar i potpuno se posvetio Car Detailingu, gdje je napredovao i danas je profesionalac. Za njega je čišćenje, uređivanje i posvećivanje svakom detalju automobila, bilo unutarnjem ili vanjskom, ono što ga ispunjava i veseli. Usluge kemijskog detaljnog dubinskog čišćenja, strojno poliranje visokokvalitetnim strojevima i pastama automobila(brodova i motocikala također), raznorazne kvalitetne zaštite laka (poput premium voskova, keramičkih premaza i nano tehnolologije za lak, stakla, tkaninu, plastiku, kožu), sve to i više možete očekivati u Magda car detailingu. Slobodno se javite Magdi, on će uvijek rado odvojiti vrijeme za vaše vozilo kojim ćete doći na pregled, kako bi vam rekao što je izvedivo, što ne, savjetovao vas, dao preporuku, bez obzira na vašu odluku. Njegov  stil je da čovjek ode zadovoljan, upućen u posao koji je odrađen na autu. Samim tim stvorio je jako veliku klijentelu, koja se širi iz mjeseca u mjesec sve više. Preporuke zadovoljnih klijenata, a ne reklamame, spuštanja cijena i raznorazne akcije (kako to vec ide), pokazale su se najboljim su načinom za stvaranje dobre reputacije.

-Održavanjem čistoće i urednosti svog vozila izražavate ljubav i poštovanje prema njemu.-rekao je Tomislav Magda Magdalenić.

 

Magda

Za Oktanski Sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *