Fiat 126 P prvak Historic klase by Oto & Sanda

Prvi Historic prvaci HAKS-a

Prošle godine prvi puta u povijesti hrvatskog autosporta, na Rally Show-u Santa Domenica nastupila je i jedna “Peglica”. Na ideju da Peglicu vozi na rally-u došao je Marko Oto Jurčev Martinčev. Iako je Fiat 126P bio i ne tako rijetko vozilo na našim cestama, za autosport su uvijek korišteni većinom “Fićeki” i ostali modeli Zastave.

Kada smo došli složiti priču o g. Otu, nismo mogli ni zamisliti koliko duboko teče taj odnos. U centru Zagreba se nalazi garaža i topao dom g. Juričev-Martinčeva i njegove “Pegle”. Vidjevši ga kako pedantno šarafi po autu, sa zanosom u očima i ključem u ruci ispred malene garaže prepune uredno posloženih dijelova, odmah se dalo uočiti kako je ovo posebna priča koju neće biti lako sklopiti u klasičnih 4 minute… Upravo ova Pegla je tokom vremena postala simbolom prijateljstva, ljepote odnosa te ljubavi vozača i automobila, oca i sina, muža i žene…

Uz pomoć prijatelja i kolega iz INA historic team-a Benson Nostalgija, te njegove suvozačice Sande Tolić, ove su godine postali prvi pobjednici ‘Historic klase’ u Hrvatskoj.
Čestitamo im na tome i želimo puno uspjeha na ovogodišnjoj Santa Domenici!

 

Foto: Ivor Varošanec, Tom Dujmović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *