Kimi Räikkönen odlazi u mirovinu

Kimi Matias Räikkönen je finski vozač Formule 1, rođen u gradu Espoou u Finskoj, 17. listopada 1979. godine. Od malena je sanjao o karijeri vozača F1, a završio je školu za varioca. Nakon 20 godina od početka svoje karijere istu je okončao odvozivši zadnju utrku na VN Abu Dhabija ove godine, za momčad Alfa Romeo Sauber.

U F1 je ušao 2001. godine sa momčadi Sauber, gdje se od prve vidjelo da će od mladoga Finca biti nešto veliko u budućnosti. Već sljedeće godine prelaskom u McLaren ostvario je zavidno treće mjesto na prvoj utrci u Australiji, no većinu te sezone popratila su ga odustajanja zbog tehničkih problema, ponajprije s motorom. 2003. godina je bila prva u kojoj je Raikkonen ozbiljnije konkurirao za naslov, kada je u ukupnom poretku završio drugi, a svoj šesti naslov osvojio Michael Schumacher.

Godina 2005. je bila popraćena i tehničkim problemima kao i problemima oko pravilnika o izmjeni guma dok to nije bilo zaista kritično. Puknuće na VN Europe te opetovano odustajanje zbog tehničkih problema, značilo je da će se borba odvijati do samoga kraja. Mladi Fernando Alonso je sa svoje 23 godine osvojio svoj prvi naslov, a McLaren još jednom izgubio bitku. 

Godine 2007. je postao vozač Ferrarija s kojim je i osvojio naslov prvaka, jedini u svojoj bogatoj karijeri, a borbu za naslov je vodio protiv Fernanda Alonsa koji je branio titulu iz 2006., kao i protiv rookieja Lewisa Hamiltona. Naslov je osvojio Kimi, sa samo jednim bodom razlike.

U svojoj karijeri se okušao i u WRC-u no bez značajnijih rezultata, da bi se 2012. vratio u F1 sa momčadi Lotus, gdje je pokazao zavidnu brzinu, pa i ostvario pobjedu na VN Abu Dhabija, nakon čega se vratio u talijansko gnijezdo, Ferrari, s kojim je 2018. godine još jednom pokazao da u starom liscu ima još vatre, i ostvario pobjedu ispred ljute konkurencije u obliku Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa. 

U svijetu F1 i među fanovima sporta će ostati zapamćen kao tip koji ne voli intervjue, odgovara površno, sažeto i bez emocija, a zbog dotičnog stila kao i zbog činjenice da je u pauzi od kaotične VN Malezije koja je kasnila zbog ogromne kiše jeo sladoled, bio prozvan nadimkom “Iceman”. Druga od više legendarnih izjava mu je bio odgovor na pitanje Martina Brundlea je li mu žao što je propustio Peleov govor na VN Brazila 2006., na što je ovaj odgovorio “I was having a sh*t”. Tipičan Kimi, koji je čak i na prekomjerne upute inženjera sa pitwalla odgovarao sa “Leave me alone, I know what to do” baš kao na VN Abu Dhabija 2012. godine, utrka na kojoj je odnio pobjedu. 

Icemane, sretna ti mirovina, sada ćemo te napokon pustiti na miru, baš kako si i poželio. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *