Kawasaki ZRX 1200 – zaboravljeni naked

Kawasaki ZRX 1200

Kawasaki ZRX 1200 bio je veliki retro motocikl koji se proizvodio između 2001 i 2007 godine i nikada nije doživio neku slavu kao što je to imala recimo Yamaha XJR.

DSC_0865logo

Možda jer zato tada nisu bili u modi veliki “muscle” motori koji su svoje gene vukli iz tada ne tako davnih osamdesetih, pa se osim tih par iznimaka nitko nije baš proslavio na tržištu. Nije mu pomogla ni niska cijena pa ni Eddie Lawson replica. Upravo je taj model Z1000 sa početka osamdesetih bio idejni začetnik modela ZRX 1100 koji je predstavljen 1997. godine.

Kawasaki je 2001. godine odlučio redizajnirati postojeći model povećanjem zapremine za 100 ccm-a dobivši time uglađeniji rad i malo više momenta. Poboljšane su i kočnice pa je veliki naked naprijed imao diskove od 310 mm i šesteroklipna kliješta, a straga gumu od 180mm.

Naravno, ZRX je bio upakiran sa osrednjim ovjesom i mašinom koja je bila derivat ZZR 1100 sa fergazerima umjesto tada već standardnog direktnog ubrizgavanja.

Dakle ZRX je motor koji je definitivno po svemu prosječan, u nekim detaljima i malo zastario, ali ako ga gledate kao bazu onda je priča malo drugačija. Danas kada su u modi razne prerade u cafe i druge „klasične“ smjerove, ovaj pomalo zastario muscle naked mogao bi poslužiti kao odlična baza. Dobro, možda mu agregat i ne izgleda previše atraktivno kao kod već spomenute Yamahe XJR, no definitivno je izdržljiv i samim time velika prednost kod ovakvih projekata.

DSC_0866logo

Naime nije rijetkost da se za cafe racere kao baze uzimaju motori iz ’70-ih i ’80-tih godina s kojima i nakon detaljnog preslagivanja možete očekivati iznenađenja. S ovim motociklom ne biste smjeli imati tih problema kao ni onih sa nedostatkom snage.

ZRX 1100 Cafe racer Ruleshaker

 

To je jedan od razloga zašto mi je ovaj model „zapeo za oko“ uz naravno klasičan okvir od metalnih cijevi, koji ide ispod tanka sa svim „lijepim“ kutevima koje klasičan naked mora imati. Uz to na stražnju vilicu zanimljivog dizajna tvornički dolazi par podesivih KYB amortizera sa vanjskom posudom, koji uz vozna svojstva i vizualno uljepšavaju motocikl. Postavljanje takvih amortizera u zadnje vrijeme je trend, kao i prednjih USD vilica sa mlađih R rođaka i tako stvaraju jako lijep spoj klasičnog i modernog. Čak su i instrumenti dovoljno klasičnog oblika da se mogu iskoristiti na cafe-u.

Manx Cat Motosport: KAWASAKI ZRX CAFÉ RACER

 

Bilo da ga koristite kao bazu za klasičan cafe racer ili varijantu sa oplatom (Ruleshaker), ZRX će izgedati nevjerojatno i baš kao da je tako trebao izgledati od početka. Ili ga možete voziti u tvorničkom obliku i ostaviti sav potencijal ovog motora sakriven.

DbhHqihtz5Dvn8pHK3IL4jl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9

6f60a5d765c2cc37b1bd8b404c4fef65Kawasaki ZRX 1200 Retro Fighter by MB Cycles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *