Održana 12. Utrka ubrzanja 402 Mostar

402mostar12

Dvanaest godina u nizu

Već 12-tu godinu u nizu u Mostaru  na pomoćnoj pisti zračne luke održala se utrka ubrzanja na 402 metra. Ove godine u organizaciji AMK Extreme se isti događaj podigao na malo višu razinu. Umjesto zakazanog termina 11.-12.6.2016 zbog loših vremenskih uvjeta je odgođena za idući vikend, 18.-19.6.2016, koji je također bio pogođen kišom drugog dana eventa, ali to nije nimalo utjecalo na atmosferu, i sve veći broj gledatelje i natjecatelja koji su stizali iz trenutka u trenutak. Organizatori su ovog puta izašli u susret natjecateljima te su isti svoje prijave mogli obaviti tokom cijele nedjelje.

402mostar10

Odlična posjećenost i oboreni rekordi

U sklopu samog događaja su se održali također i Style te Db drag natjecanje, Oldtimer skup, Honda Fan Club BiH meet te TKM party. Već od subotnjeg jutra atmosfera na pisti je već bila uzavrela, što zbog vremenskih uvjeta koji su bili pakleni, što zbog samih utrka. Već u subotu su padali rekordi. Dario Konopek s svojim zvjerskim Audijem oborio je rekord staze s 9,8 sekundi na 9,4 ali na tom nije stao te je kroz kišnu nedjelju isti obarao još par puta, te ga spustio na niskih 8,9s. Naravno tu su bili i ostali brzi momci među kojima su se istaknuli Emir Heljić s Hondom Crx s osobnim rekordom 12,7 te prvim mjestom u PRO FWD, standardni gost mostarske piste Damir Ožegović s svojom Fićobusom, Marin Buličić s Opel Calibrom koja je nažalost imala problema te nije pokazala svoju pravu snagu. U subotu preko 100 automobila, opasna konkurencija, vozila preko 1000 HP.  Najveći broj Hondi – sudionika u utrci u Mostaru ikada.

402mostar16

 

Nedjelja je donijela loše vrijeme

Nedjelja nažalost za natjecatelje loša, već od jutarnjih sati kiša je lila kao iz kabla ali su natjecatelji pristizali u sve većem broju iz različitih smjerova, natjecatelji su poludili za vrućinom mostarskog asfalta te ste tu mogli vidjeti registarske oznake svih zemalja članica ex yu ali i šire. Nažalost vremenski uvjeti nisu dzvolili da se „utakmica odigra do kraja“ te su organizatori odlučili podijeliti nagrade po kvalifikacijskim vremenima, odnosno natjecatelji koji nisu vozili su dobili novac od uplata natrag.

402mostar05

 

Ovim putem čestitam AMK Extreme, ponajprije Jošku Ambružu na izvrsnoj organizaciji utrka te svih popratnih materijala, ekipa je uložila zadnji atom snage da sve prode u najboljem redu, kao što i je osim vremena koje će nas nadam se iduće godine poslužiti da AMK Extreme napravi veći spektakl nego što je bilo u planu ove godine.

Foto; Emir Taljanović – Petrolhead Photography
Za Oktanski Sindrom; Ivan Čupić Beko

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *