Slaven Bubalo, od Vectre do Veronike

slavenbubalovctra1

Svoj prvi automobil Slaven je naslijedio od oca

Dvadesetsedmogodišnja Opel Vectra A  punih je 20 godina u obitelji Bubalo i danas nosi ime Veronika. Uvezena je iz Njemačke u tvorničkom stanju, a preobražaj doživljava u Slavenovom vlasništvu nešto kasnije.

 

slavenbubalovctra3

Crna koža na sjedištima i alcantara na armaturi i interijeru je prva promjena koja je napavljena u automobilu, a koju su vrući dani u autu bez klime dokazali nepodudarnom potrebama u svakodnevnom korištenju. Samim tim dolazi do nove promjene. Ovoga puta Vectrina unutrašnjost postaje krem boje što je bilo funkcionalnije. Osim te promjene, Vectra se modernizirala električnim retrovizorima sa grijačima i podizačima stakala, centralnim daljinskim zaključavanjem s alarmom, rasvjetom unutrašnjosti (ispod sjedišta, armature, krovnog područja), angel eyes svjetlima, zatamnjenim staklima, zaduženom za zvuk kutijom s 2 woofera po 1000W  zbog  kojih je prerađen prtljažni prostor kožnim bočnim oplatama u koji je također stavljen i akumulator… Slavenova želja (koju je ostvario) bila je skriti što više instalacija. Motor je originalni 1,6 litreni benzinac sa 75ks čiji prostor je u boji interijera.

slavenbubalovctra5

Opel nije najbolji prijatelj s limarijom

Nastavak priče dovodi do limarije, stereotipne Opelove boljke. Tu se Slaven šali kako svi znamo da Opel nije najbolji prijatelj s limarijom rekavši da su nakon plaćenih, a loše izvedenih radova na istoj prekinuta i neka njegova prijateljstva nakon čega je radove uzeo u svoje ruke. Na novo je radio kompletne zadnje mulde, ali i ostatak limarije. Postavio je  kompletnu optiku od Vectre A 2000, dvodjelne felge 16“ (Artec Edition L) sa zlatnim šarafima. Prednje felge su 8j sa 1.5“ rubom na gumama 195/45/16, a stražnje  8,5j sa 2“ rubom i gumom 205/45/16.

 

slavenbubalovctra6

 

Puno je truda, volje i novca uloženo da bi Opel Vectra dobila svoj sadašnji izgled zbog kojeg na natjecanjima i izlaganjima dobija pozornost i pehare kraj dosta mlađih konkurenata. Slaven kaže da je svakodnevno vozi oko 10 godina i da se u njoj vidi najmanje i sljedećih 10. Ova Opel Vectra je zapravo Slavenov projekt realiziran najvećim dijelom njegovom rukom i produkt je velike ljubavi. Zato nas ne čudi da joj je nadjenuo i ime.

-Volite ono što radite i radite ono što volite.- rekao je Slaven.

slavenbubalovctra2

Foto; Ivor Varošanec

Za Oktanski Sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *