Acura RSX-S i Honda Civic EG Radmile Radović

VIDEO

Ovaj smo tjedan imali priliku družiti se sa jednom od malobrojnih sudionica “street racing” scene. Nakon sat i pol vožnje od Zagreba, po starim i oronulim cestama Lijepe Naše, te blaže peripetije na Hrvatskoj granici zbog foto/video opreme, ulazimo u BiH i skupljamo našu kolegicu Miru koja već nestrpljivo čeka svoj kišobran koji je zaboravila od Tuning&Styling natjecanja na Rabu. Nedugo potom, uz prepričavanje dogodovština i pošalica, put nas dovodi do Gradiške i naše ovotjedne priče.

 

Rođena s deformitetom

Gospođica Radmila Radović vjerojatno je jedna od naših posebnijih priča. Za razliku od drugih, za sebe kaže kako je “rođena s deformitetom”. Njezin deformitet? Da voli oktanski sport i aute, kako sama kaže. Kao jedna od malobrojnih žena u, ajmo je tako nazvati, muško dominiranoj sportskoj disciplini odmah vješto pokazuje kako se lako nosi s pritiskom.

Nakon povećeg broja automobila koje je imala priliku obilježiti svojim umijećem vožnje, preko njih 20-ak, trenutno je stala na dva vrlo interesantna auta. Radi se o Acuri RSX, američkoj inačici Hondinog modela Integre DC5, te “za stazu spremnog” Civica EG s K20 (2.0 TypeR) motorom kojega krasi oko 200 konjskih snaga. Kada se tome doda da popularno zvano “Jaje” teži oko 900kg potpuno olakšan, jasno je kojoj natjecateljskoj disciplini ova natjecateljica konkurira.

 

Utrke ubrzanja u PRO FWD

PRO FWD u A10 disciplini vozim od ove godine, i za ovu sezonu sam druga u državnom Šampionatu, a treća u regionalnom”. Da pojasnimo disciplinu – voze svi auti na prednji pogon, bez obzira koje vrijeme postižu, samo što vozači moraju imati potrebne službene licence, tako da Radmila tu vozi i sa onima koji voze 10, 11, 12 sekundi na 402m tj. 1/4 milje.

Što se klase tiče, vozi “klasu 14”, s najboljim ostvarenim vremenom od 13.5 sec. U aktualnoj sezoni ima ostvareno jedno 2. i jedno 3. mjesto, s time da u spomenutoj klasi nastupa oko 25 do 30 natjecatelja. Kada se uzme u obzir broj konkurenata, za Radmilu imamo samo riječi hvale.

Na naš upit koliko je novaca do sada uložila u svoju ljubav, sa smješkom na licu odgovara “puno ali ništa nije previše za ono sto voliš i što te ispunjava” Vrlo je jednostavno, kad nesto voliš onda nađeš vremena za to. “Meni je sreća što se mogu dogovoriti sa direktorom za slobodne dane kad mi je potrebno.”

Da ne kvarimo sve popratne medijske vrste materijala, ostavljamo vas s jednom lijepom mišlju vodiljom naše ovotjedne zvijezde: “Najvrijednija stvar vezana za utrke i sve oko toga je što upoznaš jako puno dobrih ljudi sa svih strana, pa ako ništa drugo, bar u svakom gradu naše regije imaš s kim kafu popiti.” 🙂

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *