Kawasaki VN 800 MaMMoth, bobber by Vladimir | Ep 4

Priča o ovom bobberu započela je 2012. godine kada je krenulo planiranje i do kraja godine ideja je bila na papiru. Iduće godine Vladimir je kupio Kawasaki VN 800 koji mu je uz Shadow i Midnight Star bio u užem izboru, prvenstveno zbog softail zadnje vilice. Hardtail nije bio opcija jer je želio motocikl koji može voziti svaki dan. I ovaj mu je ovjes, kako kaže, poprilično tvrd pogotovo za zagrebačke ceste pune rupa.

Odmah nakon kupnje, motocikl je stavljen u garažu i rastavljen do posljednjeg šarafa. Svi dijelovi koji su bili višak, uklonjeni su, a naručeni su oni koji će Vladimirovom bobberu dati današnji izgled. Blatobrani i nosači rađeni su u Tomić Custom Bikes gdje je motocikl i složen. Ostali dijelovi poput volana, ručki, žmigavaca itd, naručeni su preko The Back Door Store, Custom Chrome i Motorcycle Storehouse.

Iako je motocikl kupljen sa samo 40 tisuća kilometara, mašina je ipak kompletno rastavljena i generalno uređena, kako bi dobio pouzdanost za svakodnevnu uporabu. Od tada, Vladimir ga samo redovno servisira i vozi bez ikakvih poteškoća.

Poseban detalj na motociklu je sjedalo koje je dijelo poznate zagrebačke radionice Silkfatblues Custom Leather, a na sebi sadrži presliku Vladimirove tetovaže. Ista radionica zaslužna je i za presvlačenje konzole brzinomjera koji u koži izgleda fantastično.

Ono što će Vam prvo privući pažnju na ovom bobberu, ako ga nekada sretnete u gradu, su crvene žbičane felge i WhiteWall gume ali i odličan zvuk iz dvije cijevi omotane heatshield trakom.

No ovo je tek uvertira u projekt koji Vladimir trenutno radi, očekujte duplo više kubika i nimalo kroma na novom bobber projektu kojem se jako veselimo.

Foto: Matej Robić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *