Volkswagen Derby by Toni | Ep 5

U ovoj epizodi našli smo se u industrijskom dijelu Zagreba. U nekadašnjoj tvornici, koja sad djeluje pomalo napušteno, a vreva radnika koji ujutro ulaze na portu sada je samo sjećanje na neka davno prošla vremena. Više nema radnika, tvornica je propala. Dio nekadašnjih proizvodnih hala iznajmljen je, i u jednoj takvoj pronalazimo Tonija. Toni je jedan od onih “uradi sam” majstora koji od trinaeste godine života svoju ljubav prenosi na automobile, udahnjujući im novi život.

Rijedak gradski Derby

Priča o ovom vrlo rijetkom automobilu, započela je sasvim slučajno. Toni je završio Golfa koji mu je bio tadašnji projekt i tražio je nešto što bi bilo drugačije i jedinstveno na našim prostorima. U oglasniku je našao oglas koji je glasio: “Prodajem Volkswagen”. Tako je započela priča o Derby-ju.

Iako je bio u orginalnom stanju i izuzetno dobro očuvan, ovaj Derby iz 1979. godine kompletno je restauriran i promjenjena mu je boja, jer se orginalna boja “bijele kave” nikako nije svidjela Toniju. Također su odrađeni prilično ozbiljni zahvati na šasiji kako bi auto mogao primiti BBS RM felge od 15″ širine 7 i 8,5J. Na autu je napravljen custom ovjes, uređen je interijer te je ugrađen motor od 1500 kubika.

Ovo je najbrži Derby u Hrvatskoj kako nam je kazao Toni, a uskoro će postati još brži, jer se radi na ugradnji turba.

Foto: Matej Robić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *