Kawasaki VN Boober – dobrodošli na tamnu stranu | Ep 7

Video

Da je Kawasaki VN izuzetno dobra baza za prerade u bobbere smo već pisali, a te tvrdnje dokazuje i ovaj primjerak iz 2003. godine kojeg smo pronašli u Turopolju. Radi se o motociklu koji nije kompletno prerađen kod sadašnjeg vlasnika Tihomira, već je kod prijašnjeg vlasnika bio prerađen u bobber.

Tihomir ga je kupio kao već dovršenu preradu, međutim kako to obično biva, neki detalji mu se nisu svidjeli pa ih je odlučio promjeniti. Najveći zahvat koji je napravljen je skidanje dugačkog sjedala za dvoje, bočnih kofera te zamjena volana tipa Ape Hanger sa nižim.

Sjedalo je napravljeno u poznatoj radionici Shadowsc Moto Sicevi i moramo priznati da motociklu daje poseban “štih” a po riječima vlasnika i izuzetnu udobnost. Na motocikl su montirani mali žmigavci, a na niži Ape Hanger stavljene su i nove ručke.

Odličan Airbrush

Kompletnu preradu kao i airbrush djelo je poznatog majstora El Dugi iz radionice Maxart koji sada živi i radi u Calgariju gdje i dalje prerađuje motocikle. Glavna tema na motociklu je ujedno i preslika tetovaže bivšeg vlasnika Ivana, koji mu je prenesao dio te osobnosti. No kako je motocikl sa svim tim motivima ispao vraški dobro, Tihomir ga je odlučio samo malo doraditi, a glavne detalje ostaviti kakvi su bili.

U odnosu na orginalni VN, ovaj primjerak krase i produžene prednje vilice kao i širi trokuti vilica koji mu uz široki profil white wall guma daju vrlo moćan izgled. “Ovaj bobber je slagan isključivo za vožnju, a ne kao show bike, stoga je uklonjen gotovo sav krom koji je zamjenjen sa mat crnom bojom”- kazao nam je Tihomir.

Foto: Matej Robić i Ivor Varošanec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *