BMW klub Zagorje- lokalni dobročinitelji

Azil Dumovec 29. 01. 2017. godine na poklon je dobio dekice, slastice za životinje, posude, lajne i igračke od članova BMW klub Zagorje.

Auto(moto)udruge i klubovi najčešće su osnovani kako bi okupljali istomišljenike i zaljubljenike u određenu vrstu vozila, proizvođača prometala, ali tako okupljenim društvima vrlo se često djelovanja prošire na puno širu tematiku. Tako sam naletjela na priču o tome kako su članovi  BMW kluba Zagorje prije nekoliko dana posjetili azil za napuštene životinje u Dumovcu i donirali im određene potrepštine. Ideja je došla od Igora Kolundžije, jednog od članova kluba, što su ostali objeručke prihvatili i sproveli u djelo. Smatrala sam da ova hvalevrijedna akcija ne bi smjela ostati u polutajnosti, pa sam kontaktirala vodstvo kluba i pitala ih o tome. Lea Karamehić uputila me je u cijelu priču, a uspjela sam i doznati više o klubu i njihovom djelovanju.

 Darivanje krvi u dva navrata tjekom 2016. godine

Ovim dobročiniteljima nije prvi put da pokazuju humanost na djelu. Prošle su godine dva puta organizirano darivali krv, a isto planiraju i ove godine uz još neke humanitarne akcije koje ćemo mi nastojati pratiti.

Klub je službeno osnovan 16. siječnja 2016. godine i broji preko 50 aktivnih članova. Iako iz imena kluba slutimo da je riječ o članovima iz Krapinsko- zagorske županije, Lea mi je rekla kako su im članovi najvećim brojem iz Zagorja, ali i Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Rado će primiti ljubitelja automobila s bilo kojeg područja kao člana ili simpatizera.

Cilj okupljanja kluba

Cilj im je druženje s prijateljima i istomišljenicima, zajedničkim radom i trudom promicanje kulture vožnje i podizanje svijesti sudionika u prometu, ponašanju u prometu, te potrebi poštivanja prometnih propisa, pravila, zakona i obveza. Okupljanje ljubitelja automobila, prvenstveno vlasnika automobila marke BMW ukratko.

Poželjeli su dokazati da ljubitelji BMW-a nisu samo “ludi BMW vozači” kako većina tvrdi i jurnjavu ulicama ne priznaju kao odliku pravih BMW-aša.

Susreti članova

Radilo se o usputnoj kavi nekoliko ljudi ili organiziranim susretima, članovi kluba se trude razgovore usmjeriti na dobrobit i promicanje kluba. Sastaju se na domjencima, na raznim natjecateljskim susretima, ali i događajima poput rođenja djeteta, vjenčanjima, sprovodima i svemu što čini život, te su time uvijek jedni uz druge. Pravim aktivnostima kluba smatraju upravo tu međusobnu podršku, razmjenu savjeta i pomoći. Smatraju se velikom sretnom obitelji ljubitelja “Bimmera”.

Lea Karamehić, moderatorica je stranice i grupe BMW klub Zagorje koja pomaže svojim idejama i znanjima tajniku i začetniku, tj osnivaču kluba Bori Jelichu oko fotografija, objava, odnosa s javnošću i ostalih klupskih obveza. Također je i aktivna i ponosna članica kluba. Voljela bih spomenuti da sam s posobnom lakoćom s njom komunicirala i da mi je bila čast upoznati je. Spomenula je kako bez njenog kolege Bore koji i danas vodi najveću brigu oko svega, kluba ne bi niti bilo.

Gdje se BMW klub Zagorje vidi u budućnosti?

 Na tronu!– našalila se Lea i nastavila: Šalim se malo, ali pozitivan stav mora postojati. Zar ne? Nadam se da ćemo u budućnosti biti klub koji će svi prepoznati i rado spominjati kako u našoj zemlji, tako i izvan nje!

 Za više informacija svima vama koji biste željeli pridružiti se ovom klubu ili pratiti njihove aktivnosti, preporučujem posjet facebook stranici obzirom da se na ovoj društvenoj mreži najlakše i najčešće komunicira.

Fotografije su preuzete s facebook stranice BMW klub Zagorje. 

Za Oktanski sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *