3000-ta utrka Moto GP-a, Gran Premio Red Bull de España, Jerez de la Frontera

Dani Pedrosa briljirao

Na 120 km dugačkoj stazi u Španjolskoj 7. svibnja 2017. godine u 14 h sa starta je krenulo 23 vozača kraljevske klase Moto GP natjecanja. Španjolac, vozač Honda Repsol Team-a, Dani Pedrosa je prvi krenuo, ali i stigao do cilja. Tijekom cijele utrke gotovo da je bio nedodirliv. U samo nekoliko navrata njegovo vodstvo djelovalo je ugroženo, ali ne i poljuljano. To je Dani kakvog se sjećamo, ali i kakvom se nadamo.

Dominacija Honde

Iza Pedrose je na cilj stigao njegov momčadski kolega Marc Marquez koji se do zadnjih krugova trudio uhvatiti DP26, što bi mu priuštilo velik korak u ukupnom poretku, ali neuspješno. Trećeplasirani u Jerezu bio je Jorge Lorenzo iz Ducati Teama koji prvi put svoju novu momčad dovodi na postolje ove sezone. Iznenađenja, osim Pedrosinog “buđenja” je bilo još nekoliko. Svakako većini najzanimljiviji i trenutno prvi u ukupnom poretku, Valentino Rossi, utrku je završio na slabom desetom mjestu. Pretpostavke su da s njegovom Yamahom nešto nije bilo u redu ili mu jednostavno motor nije po volji postavljen, iako nemamo još potvrđene glasine.

Sljedeće iznenađenje svakako je bio Johann Zarco koji je utrku završio četvrti, ispred ostalih koji glase favoritima.

Andrea Iannone, Tito Rabat, Cul Crutchlow, Jack Miller, Alvaro Bautista i Pol Espargaro utrku su završili padom.

Utrka u Španjolskoj uvelike je utjecala na trenutni ukupni poredak i smanjila prednost Rossia, ali i razlike između vodećih vozača na minimum. Sljedeća utrka zakazana je za 21. svibnja 2017. godine u Francuskoj u 14h na stazi koja često zna biti kišna i baš ne odgovara Hondinim vozačima, pa Yamahe možda učvrste svoje vodstvo, iako se nikad ne zna…

Izvor fotografija: motogp.com, suzuki-racing.com

Za Oktanski sindrom: Mira Bjelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *