GRAN PREMIO D’ITALIA OAKLEY, Mugello MotoGP-Ducati na svojoj stazi dokazao nadmoć

Ljubitelji oktanskih strasti na dva kotača vikend su rezervirali za utrku MotoGp. Staza u Italiji je specifična po svojim ravninama i kao da smo i očekivali svi da će Ducati Team letjeti ravnim putanjama.

Rossievi navijači najbrojniji, ali svog ljubimca nisu vidjeli na postolju

Valentino Rossi nadao se pobjedi na svom tlu. Uz forsiranje ipak nije uspio oduprijeti se napadima. Na cilj je stigao četvrti i samim tim nije stao na pobjedničko postolje.

Talijanska himna ipak se čula

Rossievi sunarodnjaci ipak su domaćoj publici priuštili da čuje svoju himnu. Andrea Doviziozo na svom Ducatiu dojurio je prvi na cilj. Postolje je dijelio sa svojim sunarodnjakom Danilom Petrucciem koji je došao treći.

Ovom pobjedom Dovi se i u ljestvici poretka smjestio na drugo mjesto iza Maverick Viñalesa.

 

Yamaha u Italiji drugoplasirana

Maverick Viñales do zadnjih krugova pokušavao je utvrditi svoje bodovno vodstvo u ukupnom poretku, ali mu je pobjeda ipak izmakla.

Honda Repsol Team loš u Italiji

Od Honda Repsol Teama se na ovoj stazi nije očekivalo previše, ali kako se s aktualnim svjetskim prvakom Marc Marquezom nikad ne zna, pratili smo do zadnjeg kruga hoće li što napraviti. Iako sklon rizicima, ovog puta MM93 dovezao se do cilja bez pretjeranog forsiranja. Zauzeo je šesto mjesto i time osigurao sebi bodove. Za razliku od njega, Dani Pedrosa utrku nije završio. Pred sam kraj utrke pao je i pokupio za sobom Cal Crutchlowa na njegovoj Hondi.

Osim njih, padom su utru završili i Pol i Alex Espargaro.

Sljedeća destinacija utrke je Barcelona, Catalonia i to već za sedam dana. Željno ćemo iščekivati utrku jer svaka nosi sve veću neizvjesnost oko prvenstva…

Piše: Mira Bjelić

Foto: motogp.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *