KIA Stinger GT – Ubojica BMW-a M3 dolazi iz Koreje!

Obistinile su se špekulacije koje Kia povremeno ispušta u medije još od zime. Predpremjerno je uhvaćen novi model Kie pod nazivom Stinger GT kojeg su kanadski zastupnici pokazali dečkima sa Youtube kanala “The Straight Pipes“.

 

Kia Singer GT izgleda zaista impresivno i oku ugodno za što su zaslužni europski dizajneri. Auto djeluje vrlo skladno i nema detalja koje je vizualno “posudio” već zaista izgleda svježe i uz izbor ovako atraktivnih boja zasigurno će biti primamljiv i mlađoj populaciji. Najjači model je četverocilindrični biturbo koji razvija 365 KS i prenosi ih na sve kotače te je opremljen Brembo kočnicama. Prema podacima koje navodi proizvođač, “sprint do stotke” trebao bi biti ispod 5 sekundi! Iako bočna linija to ne otkriva, auto zapravo ima petero vrata što ga čini izuzetno praktičnim. Unutrašnjost vozila izgleda vrlo kvalitetno i “nakrcano” opremom. Slabiji model posjeduje motor od četiri cilindra te uz pomoć turbine razvija 255 konskih snaga i vjerojatno će cjenovno biti puno prihvatljiviji.

Čini se da je KIA odlučila ozbiljno ući u tržište koje je do sada bilo rezervirano većinom za njemačke proizvođače na čelu s BMW-om i njihovom perjanicom iz M divizije, naravno sa puno nižom cijenom kao adutom protiv kojega se teško može boriti. Vrlo je izgledno da ovaj model neće ozbiljno ugroziti M3, ali pitanje je vremena kada će se to dogoditi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *