Fiat Abarth 850 TC – Damir Vidaković Buco

Mislim da su rijetki pojedinci koji ne znaju za Damira Vidakovića Bucu i njegovog Fiću. Sa njima dvojicom ste se mogli susresti bilo da ste posjetili koji Style show, slalom utrku, možda ga vidjeli na televiziji ili kako vozi gradom, ili pak otvorili neke novine. Dakle projekt Fićo Abarth 850 Replika bio je poprilično dobro popraćen od strane medija, ali isto tako izuzetno dobro prihvaćen od svih, jer takav auto jednostavno moraš voljeti.

“Kul faktor”

Ima nešto u tim “nabrijanim” fićekima. Prvenstveno su nekako skladni i predstavljaju sve ono što nedostaje današnjim automobilima, a podsjeća nas na neka davno prošla romantična vremena. Ista stvar kao s Minijima ili Fiatom 500. Tu dozu “kul faktora” jednostavno ne možete osporiti. Ok, istina ovdje se radi o replici i možda će neki reći da to nije to, ali Buco svoj auto vozi posvuda i koristi ga za utrke, što najvjerojatnije ne bi bio slučaj da se radi o originalnom Abarth-u.

Dakle priču i detalje o Bucinom fići ste već vjerojatno čuli. Ok, mi smo te vruće ljetne dane snimanja u Zaprešiću iskoristili za razgovor o početcima te kako je krenula opsesija fićekima. Koji je bio prvi i kako je to prihvatila njegova obitelj. Zatim projekt Abarth 1000 TC koji je prethodio osamstopedesetki, a koji još uvijek čeka bolje dane.

Glazbena karijera

Za one koji ne znaju, Damir se prije opsesije autima bavio glazbom. Iza sebe je ostavio niz uspješnih suradnji na domaćoj hip hop sceni od kojih svakako moramo spomenuti onu sa Shorty-jem i Andreom Čubrić na pjesmi “Grad palih anđela” koja je posvećena Vukovaru. Nakon te pjesme odlučio je glazbu staviti u neku od ladica i posvetiti se poslu i naravno Fići.

Piše: OS
Foto: Matej Robić i OS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *