MICHELIN® AUSTRALIAN MOTORCYCLE GRAND PRIX – Marquez nadomak titule svjetskog prvaka

Za današnju utrku morali smo svoje alarme podesiti nešto ranije nego bismo inače nedjeljom, ali vrijedilo je! Imali smo priliku gledati pravu predstavu neizvjesnu do zadnjih krugova. Marc Marquez, iako je startao s prve pozicije, kroz cijelu utrku borio se za svoje mjesto na podiju. Zadnjih nekoliko krugova vozio se bezbrižno do svoje pobjede i time utvrdio vodstvo ispred Andree Doviziose. Trenutno, MM je u prednosti ispred drugoplasiranog za teško dostižna 33 boda, makar se u ovom sportu nikad ne zna…

Dovi je nakon prošle utrke vožene u Japanu kad je svoje bodovno stanje popravio, danas ostao daleko iza svog rivala. Utrku je završio 13i. Kroz utrku smo imali priliku gledati borbu između momčadskih kolega Jorgea Lorenza i Doviziose i Dania Pedrose iz Honda Repsol Teama. Iz ovog troboja Hondin vozač je izvukao korist za svog momčadskog kolegu Marqueza i Dovia spustio bodovno iza sebe na ovoj utrci.

Zanimljivo je spomenuti da je Valentino Rossi na cilj došao drugi. Iako je nekonkurentan za naslov prvaka, omiljen je među publikom i njegovi rezultati se prate. Obzirom na to da je nedavno imao ozljedu, podij je odličan rezultat.

Osim spomenutih, na postolju smo vidjeli i Mavericka Viñalesa, Yamahinog vozača od kojeg se s početka sezone očekivalo i više.

Johann Zarco je za dlaku izgubio postolje.

Ostalo nam je za tjedan dana pratiti utrku u Maleziji i 12. 11. 2017. godine zadnju u Španjolskoj.

 

Za Oktanski sindrom: Mira Bjelić

Izvor fotografija: internet

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *