Honda Integra Type R – Borisov dječački san


Večina dječaka mašta o supersportskim automobilima, danas ih imaju na zaslonima svojih smartphona, a nekada su ih lijepili po zidovima sobe. Nekada su heroji zidova dječačkih soba bili uglavnom Lamborghiniji, Ferrariji možda neki Aston Martin, ali naš prijatelj Boris Tadić na zidu je imao Hondu Integru. To sada već legendarno ime Borisu je bio nedostižan san. Još prije nego je položio vozački dobio je na dar Fiću s kojim je brusio svoje vozačke vještine. Kada je položio, dobio je Hyundai Pony s kojim je krenulo i zanimanje za tuning.

 

Prvi ozbiljniji auto je bio Fiat

Nedugo zatim kupio je prvi ozbiljan automobil, Fiat Tipo Granturismo, međutim zbog zakona o mladim vozačima još nije ga smio voziti pa je često imao probleme s organima reda. Zbog toga je digao kredit i kupio svoju prvu Hondu Civic. Žuta Honda Civic obilježila je Borisa na domaćoj Style sceni. Njegov popularni žućo ubrzo je našao novog vlasnika, a Boris je na nagovor prijatelja ipak odustao od BMW-a E36 i skupio novce za svoj dječački san Integru Type R. I nije požalio.

Integra je ubrzo dobila KW variant 3 gewinde, nove felge, a nakon privikavanja na poprilično nervoznih 192 ks Boris je krenuo u smjeru povećanja snage. Tako je Type R dobio novu ispušnu granu, ispušni lonac Goldinox i naravno mapiranje kod Erca. Boris sada uživa u svojem dječačkom snu, a kako i nebi kada je upravo Integra DC2 proglašena jedim od najboljih vozačkih automobila s prednjim pogonom.

Piše; OS
Foto; Ivor Varošanec, Matej Robić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *