Ducati u ofenzivi – u Milanu predstavili paletu novih modela

 

 

Ducati je za 2018. godinu pripremio nekoliko novih modela i sudeći po fotografijama, uopće se ne šale. Da talijani prednjače u dizajnu i moglo bi se reći tehničkim novotarijama, znaju već i ptice na grani, ali flota novih modela koju su predstavili na EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori) u Milanu zaista je impresivna.

Ducati Panigale V4

Ducati je zamijenio legendarni V2 s prvim masovno proizvedenim V4 (prije njega je bio V4 Apollo 1260) koji otvara važno poglavlje u povijesti tvrtke. Agregat inspiriran Moto GP-om je zapremine 1103 ccm, V4 konfiguracije pod 90° i nazvan Desmosedici Stradale. O dizajnu ne treba trošiti puno riječi. Tu ni oni najveći protivnici Ducatija nemaju što prigovoriti. Brojke pak govore 214 KS, 124 Nm na samo 175kg dok model Speciale razvija 226 KS. Zanimljivost ovog agregata jest da se radilica vrti unatrag i to zbog umanjenja žiroskopskog efekta kod podizanja na zadnji kotač. Također motocikl je opremljen svom silom elektronskih pomagala kao što su Riding Modes, Power Modes, Bosch Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Slide Control (DSC), Engine Brake Control (EBC) EVO.
Dvocilindrični agregat ostati će na modelu Panigale 959 koji razvija 150 KS na 10500 rpm i 176kg.

Ducati Scrambler 1100

Kao nositelj imena Scrambler iz šezdesetih, Ducati se odlučio sukladno trendovima obnoviti i ponudu retro motocikala među kojima se našao i Mach 2.0. Ima tu mnoštvo modela od običnog 1100, Special, Icon, Street Classic, Full Throttle, Cafe Racer, pa do Desert Sled i Sixty2. Sve su to varijante na temu scramblera koje je još dodatno moguće dorađivati po želji kupca. Dakle radi se o klasičnom V2 zračno hlađenom agregatu sa jednom bregastom i 86 KS no u ovoj klasi nije bitna snaga nego stil i upravo ovaj model očekuje jaka konkurencija.

Ducati Multistrada 1260

Novosti i u adventure klasi u kojoj caruju veliki enduro toureri. Ducati je predstavio poboljšanu verziju Multistrade koja je i do sada bila izvrstan motocikl ali sada povećanog obujma sa 1198 na 1262 ccm. Agregat naziva “Testastretta DVT” razvija 158 KS pri 9500 rpm i zasigurno će biti dovoljan motociklu težine 206 kg.

XDiavel S Iceberg White

The XDiavel je također pogonjen 1262cc V-twin Testastretta agregatom, a za 2018. godinu dobio je novu shemu boja nazvanu Iceberg White.

Monster 821

Monster je entry level motocikl već punih 25 godina i ove godine predstavljen je model Monster 821 koji nadopunjuje paletu između modela 797 i 1200.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *