8. Rally Show Santa Domenica, 24. – 26. studenoga 2017.

Impresivna lista prijavljenih posada

Na polovici smo RSSD tjedna, vikend samo što nije stigao. Prijave su s prvim minutama ovog tjedna bile zaključene, a konačna lista prijava objavljena.
Rally Show Santa Domenica s ovim, osmim po redu izdanjem, ruši rekorde. Među 135 posada, prva mjesta zauzelo je 11 vrhunskih R5 automobila i 3 jednako konkurentna WRC-a! Sa Škoda Fabiom R5 iz Mađarske sa startnim brojem 1 stiže izvrsni 32-godišnji Péter Ranga koji je prošle godine za 0.9 sekundi izgubio od četverostrukog kralja makadama na Savršćaku Beppa Harracha. Austrijanca ove godine nećemo gledati, no to ne znači da je Rangi prijestolje osigurano. Žestoku borbu vodit će s Andreasom Aignerom koji ove godine BMW 650i ostavlja u Austriji, a dolazi također sa Škoda Fabiom R5. U istom automobilu makadam će napasti i Ivan Kodrić, a u Peugeotu 208 T16 R5 nastupit će Tomislav Muhvić. Da, dobro ste pročitali, čak dvojica Hrvata u R5 automobilima! Tu je i Antal Kovács kojem je s također Škoda Fabiom R5 RSSD nezaobilazna postaja na kraju godine. Ford Fiesta R5, Hyundai i20 R5 i Ford Fiesta RS WRC uz već navedene nalaze se na samom vrhu startne liste, a uz dobro nam poznata imena tu su se našla i neka koja će se na makadamu Santa Domenice okušati po prvi puta. Naravno, na listi su i automobili poput Mitsubishija, Subarua, Toyote i sličnih automobila s pogonom na sva četiri kotača, a gotovo stotinu će ih nastupiti bez te karakteristike. No obožavatelji RSSD-a uživat će u strasti i predanosti ovom sportu brojnih posada u atraktivnim Ladama, slabijim Škodama, Corsama i Peugeotima. Koliko god se trudili, nemoguće je opisati razlike između automobila koji se nalaze na startnoj listi, pa preporučamo da ju pogledate sami na sljedećem linku: http://rallysantadomenica.com/privremena-lista-prijava/

Raspored događanja

Svi oni zabavljat će se u petak, 24. studenoga u ugostiteljskom objektu na šodericama Savršćak na RSSD partyju (naravno, ulaz je slobodan kao i na sve ostale aktivnosti vezane uz ovu manifestaciju). A u subotu, 25. studenoga započinje pravi posao. Shakedown koji smo već spomenuli kao najveću novost 8. Rally Showa Santa Domenica održat će se na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji od 14:30 sati. Po završetku službenog treninga automobili se sele na Trg Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, gdje nas od 17:45 očekuje Husqvarna Rider Challenge na kojem ćemo najveća imena ovogodišnjeg RSSD-a posjesti u malo drugačije vozilo. Nakon ove mini utrke očekuje nas tradicionalni ceremonijalni start na istome mjestu. I konačno, ono što svi očekujemo, centralno događanje odnosno utrke kreću 26. studenoga od 8 sati i 5 minuta. Natjecanje je raspoređeno na 5 brzinskih ispita koji se voze identičnom rutom, no prva dva kreću u lijevom smjeru, a preostala tri u desnom. Po završetku posljednjeg brzinskog ispita u 17:30 sati očekuje nas proglašenje pobjednika i podjela nagrada najboljima u 4 klase i 6 trophy natjecanja.

Do tada, zaista vrijedi pogledati službenu web adresu www.rallysantadomenica.com jer se redovno ažurira i puni novim bitnim informacijama, a garantirano ćete tamo naći i odgovore na sva pitanja. U rubrici Gledatelji nalazi se detaljan program za gledatelje, interaktivna mapa koja će dodatno olakšati snalaženje na RSSD-u te nezaobilazan Vodič za gledatelje. I u konačnici, u rubrici Natjecatelji možete pronaći impresivnu listu prijavu.

Ovako konkurentna lista i spektakularna staza obećavaju još jedan pravi show – RSSD i makadam vas trebaju! Sveta Nedelja i Savršćak, od 24. do 26. studenoga!

Fotografije sa prošlogodišnjeg rally-ja

Donosimo Vam nekoliko fotografija sa Rally-a

Posted by Oktanski Sindrom on Sunday, November 27, 2016

Karta

http://rallysantadomenica.com/rssd-interaktivne-karte/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *