Napokon manje registarske pločice za motocikle

Zvuči nevjerojatno, ali svega je nešto preko dvadeset sedam godina prošlo i uslišeni su vapaji hrvatskih motociklista za smanjenjem registarske pločice. Moram reći da sam, s obzirom na poznatu brzinu naše birokracije, ugodno iznenađen brzinom donošenja ovog pravilnika.

 

Reći će mnogi bolje ikad nego nikad. Šalu na stranu, nije to baš gorući problem, ali eto drago nam je da nas se netko sjetio. Još kad bi nam počeli naplaćivati cestarine prema dogovoru koji je postignut teškom mukom, pa gdje bi nam bio kraj. No da se vratimo na registarske pločice. Početkom 2018. godine stupa na snagu “Pravilnik o registraciji i označavanju vozila” u kojem je definiran oblik i sadržaj registarskih pločica za motocikle i četverocikle. Tako će nove pločice umjesto dosadašnjih 200x200mm biti 180x180mm. Također moći ćete naručiti pločicu po izboru.
            

No tu priči nije kraj, mora postojati jedan ali. A to je članak 58 istog pravilnika koji kaže da oblik i sadržaj obrasca registarskih pločica za motocikle i četverocikle, ostaju na snazi do 20. svibnja 2018. godine.
Pa ako želite novu manju pločicu pričekate do tada. Ja hoću.

Piše: OS
Foto: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2017_12_130_2993.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *