AdriaRace Track day – Grobnik

Sve je počelo 2005. godine

AdriaRace je skup ljubitelja automobila koji zajedno jednom godišnje provode tjedan dana u Hrvatskoj, inkluzivno jedan dan na Grobniku. 2005. godine na švicarskom hondaškom forumu našla su se dva prijatelja porijeklom iz Hrvatske i htjeli su ljudima ponuditi nešto drugačiji trackday event pri kom bi i upoznali njihovu domovinu. Prvi event održan je dvije godine poslije.
Smisao okupjanja ni deset godina kasnije nije promijenjen. Bit eventa je druženje s istomišljenicima i spajanje ugodnog s korisnim.
Tjekom svih tih godina sudjelovalo je oko 500 osoba. U prosijeku po eventu/godini dolazi okvirno 40-50 ljudi. Sudionici su do sada bili iz Italije, Njemačke, Švicarske, Luksemburga, Slovenije, Hrvatske itd.
Iako je ideja prvotno bila vezana za Honde i nastala na takvom forumu, nema nikakvih bitnih preduvjeta za učešće. Svi su dobrodošli!
Ljudi koji su učestvovali u ovom eventu su izuzetno iznenađeni Hrvatskom; uređenjem države, ali i prirodnim ljepotama. Povezali su se u jednu veliku obitelj i stoga ne čudi da su jedni drugima gosti na vjenčanjima, krštenjima itd.

Ni jedan automobil nije serijski!

Što se tiče planova, ova ekipa ne želi ništa mijenjati. Oni ne žele postati megalomanski event. Svake godine uvedu određene novosti poput kartinga, izleta, izlazaka i slično.
-Na početku, prije 12 godina, nismo ni slutili u kojem smjeru će ovaj event krenuti. Zato nam je izuzetno drago što nas je ekipa Oktanskog sindroma odlučila posjetiti!- Rekla mi je Tea.
Tea je prvi put sudjelovala 2007. godine (na prvom AdriaRace trackday-u). Tada još samo kao posjetitelj, gledatelj.
“Dojmovi? Sama organizacija i priprema nadolazeće godine nam uz posao i privatne obaveze, uvijek ispiju energiju i živce. Ali petak navečer, kad se svi u ponoc okupimo na Coldreriu i u koloni automobila krenemo put Hrvatske, nema do tog osjećaja! Znaš da se trud isplatio! – Rekla mi je Tea za kraj.
Dio fotografija ste već imali priliku vidjeti, uživajte i u snimljenim kadrovima.

Piše: Mira Bjelić
Foto/Video: OS (Matej Robić, Ivor Varošanec, Vilson Koljić, Tom Dujmović)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *