Rust Incorporated – Alojz i Željko Octenjak


Nakon kraće pauze donosimo vam jednu lijepu, ali i tužnu priču o ocu i sinu koji su ljubav prema starim automobilima digli na višu razinu. Alojz Octenjak počeo je raditi kao automehaničar još daleke 1961. godine te je imao servis automobila u Vrbovcu sve do mirovine. Nakon gubitka supruge 2010. godine uz pomoć sina Željka ponovno je počeo raditi na automobilima. Bila je to svojevrsna terapija koja mu je pomogla da pobjedi depresiju. No ovoga puta počeli su vraćati u život stare otpisane automobile kojima više nije bilo spasa. Spomenuti ćemo samo neke od automobila koje su Alojz i Željko (Amigaboy) vratili u život, jer popis spašenih auta u Rust Incorporated je zaista podugačak.

Ford Taunus

Prvi od tih automobila bio je Ford Taunus kojeg su pronašli pored groblja. Auto je potpuno utonuo u zemlju i bilo ga je problem izvaditi iz zemlje a da se ne ošteti šasija. Taj automobil potpuno su obnovili za samo nekoliko mjeseci.

Opel Kapitan

Priča o Kapitanu zaista je filmska. Željko ga je slučajno uočio u šikari te je mislio da je riječ o Bubi sa duplim prozorima. Kada je došao do auta shvatio je da je tu riječ o nečemu drugom. Uskoro je pronašao vlasnika automobila koji ga nije želio prodati, no nakon godinu i pol vlasnik se ipak javio i ponudio Kapitana. Ubrzo im se javio i prvi vlasnik automobila te ispričao priču kako je auto imao problem s glavom koju nikada nije uspio popraviti, pa je automobil završio na polju i istrunuo do neprepoznatljivosti. Restauracija Kapitana bila je zaista veliki zahvat s obzirom da rezervnih dijelova za taj automobil više nema pa je većinu bilo potrebno napraviti.
Galeriju fotografija restauracije Opel Kapitana pogledajte OVDJE.

Lancia Fluvia

Nakon svih automobila koje su spasili, uz do sada spomenute bili su tu i dva Caprija, dva Camara, Bel Air, Renault 10, Lincoln Continental, Mini, a na red je došla i Lancia Fluvia, projekt na kojem Željko nastavlja raditi sam.  Početkom ove godine, nažalost, napustio nas je Alojz, stoga ovu priču i film posvećujemo njemu.

Galerija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *