4. Custom Car Show Rab

Prvi vikend listopada rezerviran za Rab

U subotu 5. listopada 2019. godine u staroj jezgri grada Raba na istoimenom otoku, točnije na Veloj rivi održat će se 4. Custom Car Show Rab. Udruga Tuning Crew Rab i Grad Rab kao pokrovitelj i suorganizator i ove godine režirat će fantastičan event, kako smo od njih i navikli. Ovo je event kojim se takoreći zatvara tuning/style sezona u Hrvatskoj. Obzirom na „visoki“ datum u godini, lokacija je više nego savršena. Dok se kontinentalni dio lijepe naše već uvije u maglu i poprilično rashladi kišama, otok Rab još uvijek je ugodan za druženja na otvorenom.

4.Custom Car Show Rab

Na samom eventu  4. Custom Car Show Rab možete očekivati velik broj atraktivnih automobila.  Ovu godinu organizator je na korištenje dobio još više prostora za svoj event. Gotovo cijela riva bit će rezervirana za modificirane automobile. Udruga Tuning Crew Rab moli svoje sugrađane koji nisu ovom informacijom oduševljeni za strpljenje i svakako za dolazak kako bi shvatili zašto neki ljudi gaje ljubav ka automobilima. Na eventu će biti nagrade, pehari. U 20  kategorija stylea i cca 15tak pehara u db drag dijelu natjecanja. Organizirane su društvene igre za natjecatelje i posjetitelje, bogata ugostiteljska ponuda, tambola i štošta drugo. Prijaviti se za učešće na eventu možete do 13:30h.

Boravak na otoku

Iako je sam event, 4. Custom Car Show Rab zakazan za subotu, ljubitelji automobila, gosti ovog eventa počinju pristizati već od početka tjedna i zadržavaju se na otoku  tjedan i više dana. Obzirom na tu činjenicu jasno je da je Udruga Tuning Crew Rab uspjela ne samo okupiti ljude na eventu, nego i navesti ljude da se zaljube u ovaj otok i produžiti turističku sezonu.

U petak na večer  možete očekivati Pre party na kojem će vas domaćin počastiti dobrom spizom kao i pićem koje će se naplaćivati po simboličnim cijenama. Moći ćete se zabaviti, sklopiti nova poznanstva, razmijeniti mišljenja, iskustva. Pazite da ne pretjerate sa zabavom kao što su neki od nas to znali pa sutradan bili nespremni za sam event! Nakon samog eventa 4. Custom Car Show Rab i podijele nagrada, očekujemo After party za dodatnu zabavu.

Sponzori  eventa 4. Custom Car Show Rab

Kao što se zna, sponzora za organiziranje automobilističkih okupljanja nikad dosta. Ukoliko dvojite želite li sljedeći put sponzorirati ovu ekipu, javite im se! Najveći sponzor rapskog eventa je Birk Lackierungen gmbh kojeg s posebnom zahvalom treba spomenuti. Ovu godinu u petak 4. listopada svoj automobil možete pripremiti za event u Car wash PERO , gdje ćete moći koristiti proizvode za njegu vaših vozila najbolje na tržištu. Vašem uređivanju automobila nazočit će i ljubazni car detailing stručnjaci Iva i Davorin iz Forea OCD i Chemical Guys Hrvatska koji su također sponzori eventa. Naglasit ćemo i to da svi koji do petka naruče u njihovom web shopu nešto, a dolaze na event, imaju mogućnost besplatne dostave. Proizvode koje oni zastupaju moći ćete kupiti dan prije i na eventu. Od ostalih sponzora spomenut ćemo Šajo detailing i Sonax Hrvatska. Isprike i zahvala svima izostavljenima!

Oktanski sindrom je medijski pokrovitelj i ove godine, pa i nas očekujte vidjeti na eventu. Naknadno ćemo izvjestiti kako nam je bilo na 4. Custom Car Show Rab tekstom i fotografijom.

Kako nam je bilo na prvom, drugom i trećem Custom Car Show Rab, možete provjeriti klikom na našem webu.

Povezivost otoka s kopnom i smještaj

Prvo pitanje svakog vlasnika niskog automobila je: „Hoću li moći bez oštećenja automobila na trajekt?“. Odgovor na ovo pitanje i ove godine je isti- Da, moći ćeš! Čak iz osobnog iskustva mogu reći da automobil na svega par centimetara od zemlje uđe i izađe s trajekta. Obzirom na to da je Rab otok koji nije jako udaljen od kopna, trajekt nećete previše platiti kako smo navikli za prijevoz do većine naših otoka (cjenik provjerite na službenim stranicama Rapske plovidbe) i plovit ćete svega 15ak minuta.

Kako je ljetna turistička sezona već polako iza nas, na otoku nećete imati problem s pronalaskom smještaja. Cijene su simboličnih 100 do 150 kuna za noć po osobi. Ukoliko trebate smještaj, slobodno se javite udruzi Tuning crew Rab.

Udruga Tuning Crew Rab

Udruga Tuning Crew Rab službeno postoji od 2015. godine kad se održala osnivačka skupština i upisala u registar udruga. Svrha udruživanja je ujedinjenje istomišljenika u udrugu građana kako bi mogli ostvariti svoja dodatna prava kao udruženje građana i kako bi transparentno mogli obavljati namjeravana djelovanja. Glavni cilj udruge je promicanje legalno modificiranih vozila i svega vezanog uz automobile. Tuning Crew Rab se istodobno bazira na otok, mjesto življenja svih članova udruge. Udruga broji 20tak članova od kojih neki pohode style i db natjecanja, dok su se neki od njih okušali u utrkama ubrzanja i formula driver utrkama na razini Hrvatske i regije. S godinama se dolazi na ideju da se napravi  udruga kako bi ostali stanovnici ovog otoka imali drugačiji pogled na ono čime se Tuning Crew Rab bavi i na čemu se njihov hobi bazira. Još jedan od razloga osnivanja udruge je bio pokušaj održavanja nekog legalnog susreta ljubitelja automobila.

Na kraju bismo u ime organizatora pozvali sve vas da dođete na otok vidjeti zašto je ovo jedan od većih spektakla u RH. Svakako se ponašajte u skladu s kulturom i nastojte izbjeći sve ono što spada u predrasude ka ljubiteljima automobila.

Vidimo se na Rabu!

Za Oktanski sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *