Aston Martin V600

Pomalo netipični Aston, sa manje bondovske uglađenosti a više mišića, međutim, zadržao je ipak dozu elegancije, nešto poput Schwarzenegera u odijelu.

Aston Martin Vantage proizveden između 1993. i 2002. često se naziva “V8 Vantage” ili “Vantage V550” kako bi se razlikovao od drugih modela u liniji Aston Martin. Ova verzija Vantagea predstavljala je značajan odmak od prethodnih iteracija i bila je zapažena po snažnom motoru, upečatljivom dizajnu i luksuznim pogodnostima.

V8 Vantage imao je glatki i agresivan dizajn koji je bio odmak od tradicionalnog stila ranijih modela Aston Martina. Imao je nisku siluetu, veoma širok i karakteristične farove.

Jedan od najvažnijih aspekata V8 Vantagea bio je njegov motor. Pokretao ga je ručno izrađeni V8 motor zapremine 5,3 litara, koji je u kasnijim modelima bio dvostruko nadograđen kompresorima, proizvodeći oko 550 konjskih snaga (stoga naziv V550). To ga je činilo jednim od najmoćnijih serijskih automobila svog vremena.

S obzirom na snažan motor i napredni šasiju, V8 Vantage isporučivao je impresivne performanse za svoje vrijeme. Mogao je ubrzati od 0 do 60 mph za oko 4,5 sekundi i imao je maksimalnu brzinu od preko 190 mph.

V8 Vantage obično je bio opremljen ručnim mjenjačem, iako je bila dostupna opcija automatskog prijenosa.

Unutra, V8 Vantage nudio je luksuznu kabinu s visokokvalitetnim materijalima, udobnim sjedalima i modernim pogodnostima za to vrijeme, uključujući klima uređaj, električne prozore i premium audio sustave.

V8 Vantage proizveden je u ograničenim brojevima, što je doprinijelo njegovoj ekskluzivnosti i poželjnosti među kolekcionarima i entuzijastima.

Tijekom proizvodnje, V8 Vantage prošao je kroz nekoliko ažuriranja i poboljšanja, uključujući uvođenje dvostrukog nadograđenog motora, poboljšanja šasije i ovjesa te različite unutarnje i vanjske revizije.

Općenito, Aston Martin V8 Vantage proizveden između 1993. i 2002. godine pamti se kao hrabar i moćan grand tourer koji je kombinirao zadivljujuće performanse s luksuznom udobnošću i stilom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *