MotoGP – odvezena peta utrka ovogodišnjeg prvenstva

Iako su mnogi ljubitelji ovog oktanskog sporta strahovali da će kišno vrijeme zakomplicirati utrku u Francuskoj na stazi Le Mans, kiše nije bilo. Komplikacije su se desile u klasi moto3, gdje je Della Porta nakon nesreće u prvom zavoju nastavio vožnju dok mu je ulje curilo iz motora. Više od polovice mladih vozača naletjelo je u zavoju na ulje i palo. Utrka se nastavila s kašnjenjem i skraćena i na sreću bez većih posljedica.

U kraljevskoj klasi turbulentno

Do zadnjeg metra staze nije se znao pobjednik utrke. Jedan od favorita prvenstva, Marc Marquez (Honda Repsol Team), pao je i time ostavio prostor ostalima za lakšu žetvu bodova.    Johann Zarco, Monster Yamaha Tech3, držao je dobru drugu poziciju veći dio utrke što je pohvalno obzirom na to da vozi slabiju verziju Yamaha mocikla, da bi preokretima ostajao bez te pozicije, ali na kraju ipak na cilj je došao drugi.

Prvo mjesto rezervirano za mladog Španjolca Mavericka Viñalesa

Viñales je svoju pobjedu izvojevao u zadnjim metrima vožnje. Imali smo priliku gledati napornu borbu njega i Valentina Rossia, Movistar Yamaha MotoGP Teama, njegovog klupskog kolege. Nakon što je borba bila neizvjesna, Rossi je pao i time osigurao kolegi daleko veću prednost u ukupnom poretku prvenstva.

Dani Pedrosa profitirao Rossievim padom

Prilično dobru i žustru vožnju, kakvu nismo navikli na svakoj utrci gledati od DP26 smo gledali danas. Iako nam očekivanja realna nisu bila da će stati na pobjedničko postolje, padovi MM93 i VR46 donijeli su mu ne samo trećeplasirano mjesto, nego i drugo u ukupnom poretku prvenstva.

Valentino Rossi bez bodova

The Doctor se borio za prvu poziciju utrke, ali i ukupan plasman prvenstva. U žaru borbe netom prije cilja, nakon prolaska svog klupskog kolege, pao je u zavoju.

Kvarovi i padovi eliminirali Talijane

Talijanski proizvođači su danas vodeći bili s pehovima. Čak pet ih je ostalo van staze.

Nakon ove utrke cjelokupni plasman je maksimalno zakompliciran i još je više mogućih vodećih vozača. Zato jedva čekamo 4. lipanj 2017. godine i start utrke u Italiji, Mugellu- Gran Premio d’Italia Oakley. Ne propustite!

Za Oktanski sindrom u Oktanski sportovi: Mira Bjelić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *