Jelena Jelić – styling lady

 

Na prvi pogled, reklo bi se da je Jelena sasvim obična dvadesetpetogodišnja djevojka iz Kruševca u Srbiji; završila pravni fakultet, priprema Master, advokatski je pripravnik, prati modu, u vezi je, druželjubiva, simpatična, vodi dvadesetogodišnju borbu s dijabetisom itd.

Ali, već na drugi pogled ona više nije samo ovo navedeno…

Ljubav ka automobilima počinje prvim naučenim koracima

Kako joj je djed bio autoprijevoznik, a radio je i mehaniku i limariju na automobilima kod kuće, Jelena je uz njega zavoljela automobile jako rano. Njene omiljene dječije igračke nisu bile lutkice i barbike, nego modeli autića. Osvrnula se na žuti autić na pedale sa sjećanjem koliko je bila ponosna na to što ga ima! Kaže da je sigurna da bi djed bio ponosan na to što radi danas na jednom žutom autiću da nije preselio na onaj svijet.

Punoljetstvo- prilika za vozački ispit i kupnju automobila

Početkom 2012. godine Jelena je u ruke dobila vozačku dozvolu i mogla je krenuti u potragu za automobilom svojih snova. OPEL Astra Bertone izazivala je kod nje posebno oduševljenje i bacila se na listanje oglasnika i traženje pogodne za kupnju. Našla je adekvatnu u Beogradu i dogovorila susret s vlasnikom. Obzirom na dječiji, ženski glas na telefonu, prodavač automobila nije dovoljno ozbiljno shvatio Jelenu kao realnog kupca. Sjedeći u obližnjem kafiću i čekajući da je vlasnik nazove, ugledala je automobil koji je trebao postati njen kako odlazi niz ulicu. Nedugo zatim javlja se vlasnik i kaže da je automobil prodan. Tužna, sa suzama u očima odlazi kući i nastavlja potragu.

Nakon nekoliko dana Jelena nalazi željeni automobil u Boru, cca 200km dalje. Spremila se na put da bi pogledala automobil. Vidjevši automobil kako joj prilazi, osjetila je da je to nešto što treba pripadati njoj. Tako je u proljeće 2012. godine odvezla automobil kući s osmijehom koji ne skida ni sad s lica i postala vlasnicom Opel Astre G coupe Bertone, 1800 ccm 16v, 92kw (125ks), 2001. godišta.

Car style

Istevečeri kad je Astra stigla, Jelena se pohvalila prijateljima svojom kupnjom. Iznijela je svoje planove i namjere za automobil i time zakoračila u svijet styleing-a. Imala je cilj i koračala je ka njemu korak po korak. Počelo je sitnim preradama, a došlo dotle da je apsolutno sve promijenila i modificirala (navodi uz osmijeh zadovoljstva)!

Tri godine se pojavljuje na natjecanjima i trudi se ne propustiti niti jedno okupljanje zaljubljenika u tuning i style.

Natjecateljski uspjesi, medalje, priznanja

Imala je Jelena dosta uspjeha, osvojeih medalja i priznanja. Njeno prvo pojavljivanje na sceni donijelo je i prvi pehar, a od onda su se uspjesi samo nizali. Da ih ne prepričavam, pokazat ću vam popis!

  1. Godina:
    3. Mjesto beginner, Čačak
    1. Mjesto beginner,Kruševac
    Lady Opel, Beograd
    2. Street class, Sremska Mitrovica
    Best rims, Niš
    1. Mjesto street, Bela Palanka
    Lady tuning, Sremska Mitrovica

2016.godina:
2. Mjesto extreme, Bela Palanka
2. Mjesto street, Loznica
Lady tuning, Subotica
Lady tuning, Sremska Mitrovica
2. Mjesto lady cup, Valjevo
1. Mjesto street, Inđija
1. Mjesto street, Kruševac
Najljepši auto, Valjevo
1. Mjesto street, Niš
1. Mjesto street, Vršac
1. Mjesto extreme, Čačak
2. Mjesto A class db, Loznica
3. Mjesto PRO class, Bela Palanka

2017.godina:
Lady tuning, Šabac
Best lady tuning, Skoplje
3. Mjesto lady cup, Valjevo
1. Mjesto street, Skoplje
1. Mjesto street, Vranje
4. Mjesto street, Niš
Best trunk, Skoplje
3. Mjesto B class db, Skoplje…

Jelena je do sada obišla većinu meet-ova u Srbiji, prošle godine bila je i u Makedoniji. Ovu godinu ima želju posjetiti car meet-ove u susjednim državama poput Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kaže kako će vidjeti napredak radova na Astri i sukladno tome moći će i očekivati visoka mjesta na natjecanjima koja planira posjetiti. Ostvarenju njenog plana se i ja osobno nadam jer bi mi bila čast i bilo bi mi drago sresti je i viđati kod nas u gostima.

Prednost ovog “hobija” pred drugim i drugačijim?!

Jelena mi je rekla kako ovo za nju već neko vrijeme nije više hobi. A prednost življenja ovog hobija je u tome što stječe nova poznanstva, prijateljstva, zapravo stvara veliku obitelj. Ona smatra da su svi koji se bave ovakvim aktivnostima zapravo jednaki i da trebaju jedni druge poštovati i pomagati se međusobno.

Svi koji iskreno vole i cijene automobile, svi oni kojima automobil nije samo prijevozno sredstvo, već član obitelji, budite posebni, originalni! Imajte svoj cilj! Ne odustajte! Budite svoji! Volite ono što imate! Cijenite prvo svoje, pa onda tako i tuđe!

Poručila je Jelena i dodala kako želi nama, ekipi Oktanski sindrom, da slijedimo svoje snove, nastavimo pratiti dešavanja i projekte u regiji.

Fotografije je ustupila Jelena Jelić, fotografirali: D. Calibra photography, Dušan Janković photography, Duja photography, MK photography.

 

Za Oktanski sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

 

 

 

One Reply to “Jelena Jelić – styling lady”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *