3. Custom Car Show Rab

Tuning Crew Rab – udruga entuzijasta s otoka Rab

Udruga Tuning crew Rab službeno postoji od 2015. godine kad se održala osnivačka skupština i upisala u registar udruga. Druženja ovih mladih ljudi započinju sad već davne 2008.-2009. godine u nešto neozbiljnijm formama. Svrha svega ovoga bila je ujedinjenje istomišljenika u udrugu građana kako bi mogli ostvariti svoja dodatna prava kao udruženje građana i kako bi transparentno mogli obavljati namjeravana djelovanja.

Glavni cilj udruge je promicanje legalno modificiranih vozila i svega vezanog uz automobile. Tuning Crew Rab se istodobno bazira na otok, mjesto življenja svih članova udruge. Udruga broji 20tak članova od kojih neki pohode style i db natjecanja, dok su se neki od njih okušali u utrkama ubrzanja i formula driver utrkama na razini Hrvatske i regije.

S godinama se dolazi na ideju da se napravi  udruga kako bi ostali stanovnici ovog otoka imali drugačiji pogled na ono čime se Tuning Crew Rab bavi i na čemu se njihov hobi bazira. Još jedan od razloga osnivanja udruge je bio pokušaj održavanja nekog legalnog susreta ljubitelja automobila. Naime, intenzivno su posjećivali događaje po cijeloj Hrvatskoj i uz mnoga nova poznanstva vječno bili opsjedani pitanjem „kad će bit nešto kod vas ?“… Tako se krenulo u realizaciju jedinog automobilističkog događaja na otoku Rabu.

Custom Car Show Rab

Uz potporu i suorganizatora Grad Rab, te uz pomoć sponzora 2016. godine organiziran događaj koji je nazvan „1st Custom Car Show Rab“. Za neke naziv s velikom težinom, kojeg su, po nama, opravdali samim učinjenim za prvu godinu.

„Brojni prijatelji i poznanici su na temelju naših posjeta, poznanstava i prijateljstva došli, posjetili nas, podržali i širem puku otoka pokazali nesto novo čime su mnogi dobili drugačiji pogled na sve to.“- Rekao mi je Josip Kaštelan, predsjetnik udruge Tuning Crew Rab.

 

3.Custom Car Show Rab

Ove godine 6.10. treći put zaredom održat će se show na svima poznatoj i atraktivnoj lokaciji, Veloj rivi u starom centru grada Raba. Po svemu sudeći, kako se i očekuje, bit će najbrojniji do sad. Najave su  za sada vrlo dobre; uz klasičnu ekipu koja pohodi ovakvu vrstu događaja, veliki interes pokazali su sudionici iz susjednih zemalja. Pogledajte i trailer za 3rd Custom Car Show Rab.

Dolazak, smještaj, boravak na otoku Rabu

Kako je riječ o otoku, vrlo je važna povezanost otoka s kopnom. Veza s otokom se ostvaruje u dva pravca i to Valbiska-Lopar i Stinica-Misnjak. Domaći brodar, Rapska plovidba d.d., koji obavlja prijevoz putnika na liniji Stinica- Misnjak izlazi u susret, pomaže korisnicima u slučaju otežanih ukrcaja, koji su minmalni u današnje vrijeme, obzirom da je flota ovog brodara jedna od najmodernijih i najmlađih na Jadranu.

Vezano za smještaj na otoku u vrijeme održavanja događaja  možemo reći da imaju dobru potporu privatnih iznajmljivača kojima se samim događajem produljila podsezona za nekoliko dana . Cijene smještaja su 100kn po osobi noćenje, te 150kn noćenje s doručkom . U slučaju potrebe za bilo kakvim informacijama Tuning Crew Rab stoji vam na raspolaganju.

Sponzora je jako malo, Tuning Crew Rab je otvoren za suradnju, pa ukoliko želite sponzorirati dobro posjećen događaj na atraktivnoj lokaciji, javite se vodstvu udruge.

Na eventu će bit nagrade, pehari, u 20  kategorija stylea i cca 15tak pehara u db drag dijelu natjecanja. Organizirane su društvene igre za natjecatelje i posjetitelje, bogata ugostiteljska ponuda, tambola i štošta drugo. Upišite 6.10.2018. godine u svoje kalendare i posjetite ovaj događaj. Mi ćemo, sad već tradicionalno, medijski pratiti Custom Car Show Rab i prenijeti vam naknadno naše dojmove fotografijom i tekstom. Vidimo se!

Pogledajte kako nam je bilo prošle godine OVDJE i galeriju fotografija na našoj facebook stranici.

Za Oktanski sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *