Božić u Voćarskoj – sajam i izložba maketa i modela

U subotu 8.12.2018. godine održala se tradicionalna božićna izložba maketa i modela u prostorima ZMMSa u Voćarskoj, s početkom u 12h- Božić u Voćarskoj.

ZMMS organizirao božićno druženje

Organizator božićnog druženja, Božić u Voćarskoj je Zagrebački maketarsko-modelarski savez (ZMMS), tj članice saveza; razni maketarski i modelarski klubovi. Obzirom da sam posjetila ovaj sajam, Zvonimir Kovačićek, predstavnik organizatora uputio me u detalje o sajmu kako ne bih prenosila samo svoje(subjektivne dojmove).

Na božićnom druženju sudjeluju izlaganjem svojih modela i maketa članovi svih klubova. Ne izlažu se samo autići, već i makete aviona, brodova, tenkova, a izlažu i klubovi koji se bave RC (radio kontroliranim modelima) i željeznički modelari.

Peti Božić u Voćarskoj

Ove godine održan je peti po redu Božić u Voćarskoj u već standardnom prostoru koji je u ovu svrhu na korištenju zahvaljujući Gradskoj četvrti Gornji grad Medveščak, mjesni odbor Voćarska. Božić u Voćarskoj je druženje modelara, maketara i kolekcionara i popraćen je izložbama modela i maketa kao i tradicionalnim buvljakom na kom svatko može naći nešto za sebe. Ja sam se vratila kući s Hondom Integrom Type R u omjeru 1:18 u rukama, a kupila sam i 5-6 autića prijatelju. Povoljnije sam obavila kupnju nego bih to mogla drugdje obzirom na predblagdanske popuste koje su nam izlagači i kolekcionari priredili.

Velik broj ljudi posjetio sajam

Organizator je zadovoljan odazivom izlagača i posjetitelja, osobito klinaca koji uvijek s osmjehom na licu odlaze s druženja. Sponzora uvijek fali, kao i za sve što se kod nas organizira, stoga se slobodno javite Zvonimiru ukoliko ste zainteresirani podržati razvijanje ovog hobija. Financijsku podršku dao im je Grad Zagreb, točnije Gradski Ured za kulturu , obrazovanje i sport od čijih sredstava su počastili goste hranom i pićem.

Cilj ovog druženja je približavanje ovakovog vida hobija što više mlađoj populaciji koja u današnje vrijeme uz internet, mobitele, društvene mreže i ostalo provodi i previše vremena. Na samom sajmu imala sam priliku primjetiti ljude od 3. do 83. godine života. I svima su izloženi primjerci priuštili jednaku sreću.

FAZ – Festival autića Zagreb

Sljedeće druženje slično ovom je proljetno /ljetno – Festival autića Zagreb – FAZ  u lipnju mjesecu. Točan datum održavanja još uvijek nije određen, a prenijet ćemo ga čim se bude znao. Plan je da se tada ovoj ekipi pridruže još i članovi oldtimer klubova sa svojim pravim (1:1) automobilima pa će to biti prava autofešta. FAZ je također događaj koji organizira ZMMS. Ukoliko ste propustili Božić u Voćarskoj, a ljubitelj ste automobila, probajte doći u lipnju na njihov FAZ, nećete se pokajati!

Za Oktanski sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *