Honda NR 750 – ultimativni Superbike devedesetih

Stojim tako u Hondinom salonu i pokušavajući ubiti vrijeme, razgledavam nove hondine modele automobila, Naime, zbog opoziva Takatinih zračnih jastuka generalni zastupnik poziva vlasnike da ih zamjene. Lijepo je to od njih. Iako nemam love i definitivno ne kupujem novi automobil, odlučio sam pogledati ponudu novih Hondi. Moram priznati da me ništa nije posebno privuklo, pa sam produžio na dio salona koji je rezerviran za motocikle. Eh, a tamo sam spazio ovaj prekrasni dragulj. Iako se već pisalo o tom motociklu, ipak je to potpuno drugačiji osjećaj kada ga vidite uživo. To je super junak nas klinaca devedesetih. Uz naravno Ninju i Gixera.

Da, to je NR 750. Prolaze me trnci dok stojim pored svojeg super junaka. Sabirem misli i uspijevam izvaditi mobitel kako bi okinuo ove tri fotografije. Ostatak vremena otvorenih usta stojim pored motora i slinim po podu. To je moj prvi susret sa beštijom koja je krasila zidove moje sobe. Honda NR 750.

Za one koji su pročitali do ovdje, i vjerojatno se čude o čemu ovaj čudak piše, Honda NR 750 je zasigurno ultimativni suberbike napravljen u 700 primjeraka. Ima ručno izrađene karbonske oplate, kotače od magnezija, aluminijsku ramu, stražnju mono vilicu, digitalne instrumente i ono najvažnije, vodom hlađeni V4 motor s ovalnim klipovima i 32 titanska ventila, dvije bregaste po glavi pokretane zupčanicima, dvije svjećice po cilindru, ubrizgavanje goriva..
Sve to bilo je dovoljno za 125 KS pri 14000 okretaja za cestovnu varijantu, iako podatci govore o varijantama od 140 – 160 KS. Možda danas ne zvuči puno, ali zapamtite, ovo je početak devedesetih.

Što se dizajna tiče, tu je sve jasno, ako malo bolje pogledate slavni Ducati 916 koji je svjetlo dana ugledao nekoliko godina kasnije.

I za kraj ono što mogu, otići na Youtube i ostatak dana gledati videe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *