8. INA Rally Kumrovec 2019.

Ford Fiesta R5 Austrijance dovezla do pobjede

U subotu, 2. ožujka 2019. godine bili smo na 8. INA Rally Kumrovec 2019., prvoj ovogodišnjoj utrci Hrvatskog prvenstva sezone 2019. Imali smo priliku gledati 48 posada iz četiri države. Austrijska posada Hermann Neubauer i Bernhard Ettel u Ford Fiesti R5 koja je po prvi put vozila Kumrovec ukupni je pobjednik 8. INA Rally Kumrovec 2019. Zbroj njihovog vremena je 44:08,4 minute.

 

Hyundai i20 R5 40ak sekundi duže vozio stazom

8. INA Rally Kumrovec 2019. s ukupnim vremenom od 44:51,1 minute ostvarila je slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin u svom Hyundai i20 R5 i tako bili drugoplasirani učesnici utrke.

Treći u ukupnom zbroju vremena s brzinskih ispita staze bili su Antal Kovacs i Gergo Istovic, Mađari u Ford Fiesti R5 s vremenom od 45:13,1 minute.

Hrvatska posada  Krisztiana Hidega i Istvana Kereka u Škodi Fabiji R5 je četvrta u ukupnom poretku.

(Podatke smo preuzeli sa službene stranice 8. INA Rally Kumrovec 2019.)

Prva utrka sezone- jasan vjesnik proljeća

Kraj zimi i vrijeme za završetak projektnih automobila i izlazak iz garaža obilježen je u Kumrovcu. INA Rally Kumrovec vjesnik je proljeća svima koji vole automobilizam i oktanske sportove. Sam broj gledatelja cijelim dužinama staza govori o tome koliko su se i ljudi koji ne voze rally zaželjeli atraktivnih scena i zvukova automobila. Na koji god dio staze smo došli kako bismo uhvatili dobru fotografiju za vas, zatekli smo grupe gledatelja među kojima je raspon starosti bio od 7 do 77 godina.

Mi smo zaista uživali na ugodnih 20ak stupnjeva Celzijevih u pješačenju zagorskim bregima i svemu što je 8. INA Rally Kumrovec 2019. nudio. Čak smo nakon zadnjeg brzinca iskoristili priliku i posjetili rodnu kuću Josipa Broza Tita u muzeju Staro selo, Kumrovec nakon čega smo vratili prsluke u Press centar i uputili se kući u Zagreb pregledavati fotografske uratke.

8. INA Rally Kumrovec 2019. organizirao je zagrebački Auto klub Delta Sport, generalni pokrovitelj INA d.d., a pod počasnim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Ovu godinu utrka se odvijala po nešto izmjenjenoj ruti obzirom na to da traju radovi na lokalnoj infrastrukturi pa su i prometnice na kojim su se učesnici natjecali prije, prosto rečeno, raskopane. Novitet u Kumrovcu je ove godine bilo i to da su se ukupnom bodovanju pribrajala vremena iz Tuheljskih Toplica, gdje su se dan ranije vozila dva prologa.

 

Za Oktanski sindrom u AutoHolik: Mira Bjelić

Fotografije: Matej Robić/Darijo Kaštelan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *