Opel Manta B Sport by Davor Valentić

Jedan poseban “oldie”

Imali smo dosta oldtimera u našim pričama, što fotografijom, što u videu, ali ovaj je nekako poseban. Prvenstveno zbog toga što automobil nije “samo” restauriran u originalno stanje, već je dorađen na vrlo specifičan način koji ljubitelji vole nazivati Retro Stance. Međutim, bilo kako ga zvali, radi se o odlično uređenom automobilu, baš kao što ovakva legenda iz osamdesetih i zaslužuje.

 

Iza svega stoji Davor Valentić koji je uz pomoć oca i nekolicine prijatelja iz kluba Opel Syndikat, uspio ostvariti svoj san. Međutim, priča počinje dosta ranije. Dok je Davor bio klinac, upijao je znanje i ljubav prema Opelima od svojega oca. Nisu to bili auti bez duše koji služe za prijevoz od točke do znate već gdje.. Ne, to su uvijek bili neki Opelovi coupe-i lijepih linija i u to vrijeme, moćnih mašina. Pa tko se ne bi zaljubio.

 

Ubrzo je Davor složio i svoj prvi automobil. Bio je to naravno Opel. Corsa GSI, mali gradski karting, prepričava nam Davor kroz smijeh. No nekoliko godina kasnije, kako to obično biva, sasvim slučajno na dvorište dolazi Manta B Sport. Upravo je to automobil koji danas gledate. Za detaljnije informacije ipak ćete morati pogledati video.

Prošle su mnoge zime u garaži kod Valentića kako bi ovaj automobil zablistao u punom sjaju, a vjerujemo da će ih iz te garaža izaći još mnogo. Pri tome mislimo i na Monzu koju očekujemo s nestrpljenjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *