Mazda RX-7 – japanska stara škola

Ljubav koja se rađa u djetinjstvu

Kada vas otac kao klinca svakodnevno vozi u rijetkom japanskom automobilu poput Mazde RX7, normalna je stvar da vam taj auto ostane u sjećanju cijeloga života. Nakon toga, kada malo porastete, i vi biste željeli sjesti za volan toga automobila. Naviknete se na njega i jednostavno vam taj auto postane život. Prva stvar koju napravite nakon dobivanja vozačke dozvole – sjedate u automobil koji ste pripremali dvije godine samo za taj trenutak, jer jednostavno ne možete odoljeti zvuku i voznim osobinama ovog sportskog dvosjeda sa wankel motorom. Povrh svega živite u Varaždinskoj županiji, i kojim god putem da krenete nakon izlaska iz dvorišta čekaju vas prekrasne zavojite ceste hrvatskog sjevera.

 

Nekoliko godina kasnije, strast postane opsesija. Krenete u pronalazak istog modela u različitim generacijskim izvedbama diljem prostora Hrvatske. Nešto uspijete sami pronaći, a nešto vam dojave prijatelji gdje se nalazi, jer znaju da nećete moći odoljeti približiti se još jednom primjerku japanskog oldtimera.

 

Upravo ovo je priča Dade Vugera iz okolice Novog Marofa koju nam je dijelom prepričao sam, a dijelom  ju je prepričala atmosfera koja je kružila na dvorištu prepunom japanskih Wankela.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *